Go Back Email Link
Stegte Ris
Stægte ris med blandede grønsager
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Kinesisk
Antal 2

Ingredienser
  

Stægte Ris

  • 250 g Kylling / Quorn
  • 1 stk Porre
  • 3 stk Forårsløg
  • 1 kop Kogte Ris Gerne fra dagen før
  • 1 Håndfuld Ærter
  • 3 stk Gulerødder, skåret i meget tynde strimler.
  • 2 stk Æg

Tilbehør (vigtige!)

  • 1 Håndfuld Frisk Koriander
  • 2 spsk Sød chili sauce
  • 1 Håndfuld Hakkede Peanuts Helst usaltede.

Sådan gør du
 

  • Steg kylling på panden og sæt til side.
  • Steg ris i en smule olie.
  • Tilsæt porre og løg, steg til klare.
  • Tilsæt kylling og grønsager, steg igennem.
  • Lav lidt ledig plads på panden og slå æggene ud, og rør dem sammen, bland det hele sammen når ægene er i nogle fornuftige klumper.
  • Smag til med fiskesauce og soya, men spar gerne på begge dele så det ikke bliver sumpet.

Noter

Det er bedst hvis gulerod kommer i lige inden servering, men det kan være tricky.
Det mest af opskriften afhænger af hvornår ingredienserne kommer i, i forhold til hindanden. Prøv gerne at give grønsagerne lidt for lidt, så de stadig er lidt sprøde og friske.
Tilsæt evt hvidløg såfremt man foretrækker det.
 
Keyword Æg, Ærter, Kylling, Ris